Bergen

Escalón Fløien

Festspillspisested 2017

Escalón Fløien er Festspillspisested 2017

Escalón ved Fløibanens nedre stasjon var ved åpning i 1998 Bergens første tapasrestaurant. Restauranten har 55 sittepasser og et av Bergens minste og mest effektive restaurantkjøkken.

Den unike intime stemningen du får på Escalón er stedets varemerke.
Menyen har utviklet seg mye siden 1998 og det kommer stadig nye retter til. Samtidig er det enkelte klassikere Escalón har servert i over 16 år som kjøttboller i tomatsalsa, sprøstekte bacondadler og friterte osteboller.

Følg oss på Facebook

Bordbestilling

55 32 90 99
Online

Besøksadresse

Vetrlidsallmenningen 21 Åpne i Google Maps
floien@escalon.no

Åpningstider kjøkken

Søn - fre: 15:00 - 23:00
Lør: 12:00 - 23:00



Escalón Fløien Escalón Fløien Escalón Fløien Escalón Fløien Escalón Fløien

Meny Escalón Fløien

  • Sorter allergener:   
  • Hvetemel
  • Rugmel
  • Egg
  • Melk
  • Fisk
  • Bløtdyr
  • Skalldyr
  • Nøtter
  • Selleri
  • Sulfitt

Tapasmenyer

Sammensatte menyer for 2 eller flere personer.

TAPAS CLASSIC / KLASSISKE TAPASRETTER


pr. pers 399,-

TAPAS FIESTA / TAPAS FESTMENY

pr. pers 545,-

Ost & skinke

PAN / BRØD 38,-
ALIOLI / HVITLØKSMAJONES 38,-
ACEITUNAS / OLIVEN 48,-
JAMÓN SERRANO / SERRANOSKINKE 94,-
JAMÓN IBERICO / IBERICOSKINKE 149,-
QUESOS / OSTEFAT - ET UTVALG LIKANES OSTER (STOR/LITEN) 275,-
/169,-
CHARCUTERÍA / SPEKEFAT - ET UTVALG SPEKEMAT (STOR/LITEN) 325,-
/195,-

Sjømat

OSTRES / ØSTERS - FRANSKE, ALA “BLOODY MARY”, PR STK 39,-
EL REY DE LA GAMBA / STORE GRILLEDE VILLREKER 119,-
MERLUZA / LYSING, RØKT TOMAT, SVIDD KÅL 112,-
BRANDADE / POSJERT KLIPPFISK RØRT MED POTET OG OLIVENOLJE - BRØDSMULER, BACON OG CHIPS 95,-
MEJILLONES / BLÅSKJELL DAMPET MED FLØTE, URTER OG HVITVIN 110,-

Kjøtt

FILET DE TERNERA Y CASSOULET / GRILLET OKSEFILET MED CASSOULET 135,-
TARTAR DE BUEY / OKSETARTAR, RØKT MAJONES, SOPP, PICKLES OG TOAST 115,-
MINI HAMBURGESA / MINI HAMBURGER MED KARAMELLISERT LØK, CHEDDAR OG PICKLES 82,-
COSTILLAS DE CERDO / SPRØSTEKT PULLED PORK, ROSINPURE OG SENNEPSVINAIGRETTE 125,-
POLLO GROSELLA / KYLLING FRA YTTERØY MED KANTARELLER, BYGG OG STIKKELSBÆR 115,-

Classicos

DATILES CON BACON / BACONDADLER 80,-
BOLAS DE QUESO / FRITERTE OSTBOLLER, 2 STK 44,-
ALBÓNDIGAS / KJØTTBOLLER I TOMATSALSA 89,-
CHORIZO DE JEREZ / GRILLET SPANSK CHORIZO MED SHERRY 115,-

Grønt

PIMIENTOS DE PADRON / GRILLEDE SPANSKE PAPRIKA 79,-
PATATAS BRAVAS / POTETER MED ALIOLI OG SPICY SALSA 69,-
ENSALADA DE CORAZÓN / GRILLET HJERTESALAT, VALNØTTER, YOGHURTDRESSING OG ROSINGELÉ 79,-
HUMMUS Y VERDURAS / HUMMUS, FRESHE GRØNNSAKER, RAITA OG CHIPS 112,-

Postres

CHOKO / SJOKOLADETERTE MED BRINGEBÆRSORBET 95,-
CREMA CATALANA / VANILJEKREM MED APPELSIN OG BRENT SUKKER 79,-
BAYAS Y HELADO / BÆR, HAVREFLARN, MASCARPONE 65,-
GRANITÉ DE RUIBARBRO / RABARBRAGRANITÉ 45,-
Escalón Fløien